Kosten ziekteverzuim terugdringen

Verzuim is een ongewenste kostenpost. Veelal zijn de verzuimpercentages in beeld, maar de kosten die hierbij horen niet. Op basis van gegevens van het CBS heeft RemplooiFlex een rekenmodel ontwikkeld om de kosten van verzuim inzichtelijk te maken. Natuurlijk zijn verzuimpercentages en verzuimstatistieken belangrijke Key-figures, maar willen we de kosten ziekteverzuim terugdringen, willen we komen tot verzuimreductie,  dan is inzicht hierin noodzakelijk. Wilt u weten wat ziekteverzuim binnen uw organisatie kost. Neem dan contact met ons op en klik hier voor ons contactformulier.

 

 

Inzicht in uw verzuimkosten

Uit ervaring blijkt dat wanneer het gaat om de kosten van ziekteverzuim men als eerste denkt aan de loonkosten bij ziekte inclusief de premies, loonheffingen en vakantietoeslagen. Minder voor de hand liggend zijn de kosten zoals  opbouw vakantiedagen tijdens ziekte, een eventuele 13e maand, de loonkosten van vervangende arbeid of de extra loonkosten van overwerk door collega’s. Wat moeilijk meetbaar is en daarmee buiten beeld blijft is de verminderde productiviteit voor of na de daadwerkelijk afwezigheid door ziekte. Vervolgens zijn er de kosten als gevolg van de verplichtingen uit de Wet verbetering Poortwachter, de kosten van de arbodienstverlening en dan hebben we het nog niet over de indirecte kosten zoals veranderingen in de planning, regelen van vervangende arbeid en contacten met de verzuimde medewerker. Voldoende reden om de kosten van het verzuim terug te dringen.

Wij staan u graag te woord

Wilt u weten wat verzuim uw organisatie kost maar belangrijker, hoe wij de kosten ziekteverzuim terugdringen? Neem dan contact met ons op en klik hier.

De prijsstelling van onze verzuimbegeleiding is gebaseerd op een gelijk belang van klant en RemplooiFlex. Het terugdringen kosten ziekteverzuim is daarmee ook ons belang. Vergeleken met andere arbodienstverleners zitten we daarmee ook meer op de stoel van de werkgever. Met inachtneming van de Wet Verbetering Poortwachter.  Het terugdringen van de kosten van het ziekteverzuim zit in de bloedbanen van al onze medewerkers. Dat laten we graag aan u zien.

Lees meer over: